Алтернативна медицина, Блог, Рецепти

Оригиналната рецепта за Есиак (Essiac) – Билковата формула, която унищожава ракът за дни

Здравейте!
Не са много рецептите, които доказано лекуват всякакъв вид онкологични заболявания, но Есиак е една от тях. Есиак представлява формула съставена от 4 билки, които могат да бъдат намерени сред природата. Това лекарство придобива легендарен статус в САЩ през миналия век. Дори в момента има хора, които твърдят, че са живи благодарение на него.

Лекарството е създадено през далечната 1921-ва година от Рене Кейси, родена в Брейсбридж, Онтарио – Канада. През това време Рене е работела, като медицинска сестра. Нейната леля се разболява от рак и за кратко време състоянието и се влошава.  Рене, която е изключително близка с леля си, споделя за това на свой познат от местното племе Оджибва и той решава да и помогне, защото Рене често е давала лекарства или е оказвала медицинска помощ на племето му напълно безплатно и от добри чувства. За това, той написва подробна рецепта за чай и я дава на Кейси, като изрично посочва всичко да се изпълни точно както е написано, иначе няма да има нужния ефект.
В рецептата има 4 основни съставки и те са на растения, които се намират лесно в околността. Рене се заема и изпълнява рецептата дословно, като дава крайния резултат на болната си леля под формата на чай. Леля и се почувствала много по-добре почти веднага, а до няколко дни започнала да твърди, че не усеща никакъв дискомфорт. На следващите изследвания нямало и следа от ракът.
След като видяла това, Рене поискала позволение от племето да лекува с тази рецепта и те и отговорили, че щом и е подарена, тя има право да постъпи, както смята за добре. От този ден започнала да прави тази отвара и да лекува хората. Според слуховете няма човек, който да е взел от този чай и да не се е излекувал. За много кратко време лекарството на Кейси придобива толкова голяма популярност, че тя спира работа, като медицинска сестра и отваря своя собствена клиника, където лекува онкоболните само и единствено с него. Кръщава отварата Есиак, което прочетено на обратно е нейното име ( Caisse/Essiac).
Медийната слава не закъснява. Тя идва след, като Рене помага на популярна журналистка от САЩ да се излекува от левкемия. Жената буквално е внесена на носилка в клиниката, а само след десетина дни взима интервю на Кейси, докато двете пият кафе във фояето. Репортерът споделя, че първоначално не е вярвала на слуховете, но съпругът и решава на своя глава да заложи всичко на едно дълго пътуване до лечебницата на Кейси.
Рене Кейси лекува чрез своята билкова смес от 1921 до 1978 година. През това време тя не взима никакви пари от болните и нуждаещите се, а издържа клиниката и семейството си чрез дарения. За своите пациенти тя е била светица, но правителството и фармацефтичните компании са я преследвали, като най-големия престъпник за своето време.  През годините срещу нея са повдигани множество дела, като повечето са за измама. Медицината официално отрича действието на Есиак и дори се опитва да забрани производството му. В последствие клиниката е затворена и е повдигнато обвинение за незаконна дейност. Само, че Рене не спира да помага на хората, защото за нея думата „клиника“ е просто название за място, а законът не може да и забрани да приема хора в дома си, както тя продължава да прави.
Но напред в годините след като вижда, че делата срещу нея се трупат и тя задлъжнява все повече, Кейси се опитва да патентова своята формула с цел продажбата на чая. Но патент и е отказван всеки път щом подаде документи за него. Накрая в дома и отиват група адвокати, които и предлагат огромно за онова време количество пари, като тя трябва да подпише, че ще спре да произвежда Есиак и ще даде оригиналната формула на присъстващите и няма да я казва на никой друг.
Важна подробност е, че Рене произвежда отварата и дава от нея на всеки, който има нужда, но никога не показва оригиналната рецепта. Мнозина са успели да разпознаят билките, които се намират вътре чрез анализ и дори да направят сходна смес, но така и никой не успява да създаде лечебния ефект на оригинала.
В крайна сметка Рене изхвърля адвокатите от дома си, защото е била наясно, че ако се съгласи, тази рецепта ще бъде сложена в някое чекмедже и никога няма да бъде използвана за доброто на хората. От този момент, тя започва да лекува от рак своите пациенти незаконно. Имало е няколко опита да бъде обвинена в причиняване на смърт, но така и не успяват да докажат, че човек е починал в следствие на нейните действия. Затова медиите и фармацевтиката се наложило да се задоволят с пропагандата против Есиак и да обясняват как това лекарство не само, че не лекува рак, но и го причинява въпреки, че нито една от билките вътре не е способна на това. Дори в днешно време, може да намерите статии в Google, които описват колко вреден е Есиак и как помага на ракът да се разпространи в цялото тяло.
Рене Кейси умира на коледа 1978 година на преклонната възраст от 90 години. Две бронзови статуи са посветени в нейна чест: едната е в родния и град, а другата в канадския колеж по естествена медицина в Торонто. На погребението и са дошли и малка част от хората, които са се излекувани благодарение на нея – били са около десет автобуса с хора.
Ако искате да научите повече за животът на Кейси, препоръчвам да прочетете книгата на Донна Айви – „Клиника на надеждата: Историята на Рене Кейси“.

Малко преди да почине, Рене споделя оригиналната формула за лекарството на своя дългогодишен партньор в клиниката, д-р Гари Глум.
Тя осъзнава, че вече е прекалено възрастна и трябва да предаде своето наследство на някой, който ще направи така, че хората по света да спрат да умират от рак, след като той е толкова лесно лечим. Била е наясно, че този план може да се осъществи само от компания, която разполага с много пари и глобално производство.  Ето защо на нейния призив отвръща един от тогавашните лидери – Resperin Corporation Limited. От там уверяват Кейси, че ще работят само и единствено за доброто на хората и никога няма да разкрият формулата публично и за това тя им се доверява и дава оригиналът. Това се случва през 1977 година. Обаче през 1995 Resperin прехвърлят формулата на друг и обявяват, че прекратяват своята дейност. От тогава до ден днешен формулата на Есиак и единствен легален производител на отварата е Essiac Canada International.
Това е историята на Рене Кейси и отварата, която лекува всякакъв вид рак за дни. Наистина би било прекалено хубаво за да е истина, ако нямаше толкова много свидетели и хора, които наистина са се излекували благодарение на нея. Тоест, потвърдено е, че комбинацията от тези билки лекуват успешно рак.
Всеки, който пожелае може да потърси повече информация в интернет или да гледа някой от клиповете на хора, които са се излекували или на самата Кейси в YouTube.
Но какво е състоянието на самата отвара към днешни дни? Честно казано нямам никаква идея. Всеки може да посети сайта на Essiac International и да види, че там продават Есиак. Но дали е същата рецепта? Всъщност за мен е нелогично, че дори Resperin са се провалили в продажбите на отварата. В дома на Кейси са ходели хора от северна и южна Америка, защото някой им е казал, че се е излекувал благодарение на формулата или познава някой, който познава друг, който се е излекувал от нея…, какво остава ако една силна компания не може да се справи с това да продаде лекарство против рак? Просто не е логично.
Кои са четирите основни съставки на Есиак? Това са: Голям репей, Овчи киселец, Китайски ревен (наричан у нас и Турски ревен) и кора от Червен бряст (наричат го и Хлъзгав бряст).
От всички тези съставки, мисля че само Червения бряст не се среща в България. Всяко едно от тези растения само по себе си е лечебно и се използва в природната медицина. Но очевидно събрани и „сготвени“ по правилния начин лекуват и най-страшната болест в нашето съвремие.
Ако проверите за Essiac в интернет ще разберете, че може да си купите билки, смес и дори хапчета от много места, включително Ebay и Amazon. Има буквално десетки продукти, които нарушават авторското право на Канада и носят това име. Иронията е, че един от най-продаваните артикули с това име в Амазон не съдържа в себе си от киселецът, която е ключовата съставка за прочистване от раковите клетки. На места дори продават само киселецът, като също са го кръстили Есиак, но сам по себе си, той няма силата да направи това, което се приписва на цялата формула. В нашата родна мрежа също има капсули под това име, но нямам представа какво представляват – ако някой е експериментирал с тях ще бъда благодарен да сподели в коментарите.

Ето и самата формула на Есиак(Essiac), която е споделена от доктор Гари Глум. Той дава интервю десет години след смъртта на Кейси, като разказва своя живот и преживяванията си през годините заедно с нея. В края на интервюто той позволява да фотографират самата формула, която му е оставена от Кейси. Според обществото, той стига до тази стъпка, защото вижда, че от Resperin не спазват своето обещание и не пускат продукт, който лекува рак.
Сега се запознайте със самата формула, след което ще философствам още малко. В края на статията ще прикача и оригиналната снимка с рецептата, защото нещо може да се обърка при превода.

Забележка: Мерните единици в северна Америка са в Галон и Унция
  1 галон = 3,7 литра
  1 унция = 28,3 грама

Необходими консумативи:

 1. Неръждаем съд с дълбочина от 5 галона с капак
 2. Неръждаем съд с дълбочина от 3 галона с капак
 3. Двойна цедка с финна мрежа от неръждаема стомана
 4. Фуния от неръждаема стомана
 5. Шпатула от неръждаема стомана
 6. Бутилки от кехлибарено стъкло, които побират 16 унции течност (12 на брой). Трябва да бъдат с херметически затварящи се капачки.
 7. Дестилирана вода без натрий – 2 галона
 8. Мерителна чаша
 9. Кухненска везна с унции

           Формула на Есиак

6.5 чаши корен от Голям репей (Arctium Lappa) – нарязан

16 унции от Овчи киселец (Rumex Acetosella) – на прах

1 унция корен от Китайски ревен (Rheum Palmatum) – на прах

4 унции кора от Червен бряст (Ulmus Fulva) на прах

___________________________________________

Начин на приготвяне

 1. Разбъркайте добре всички съставки от формулата
 2. Сложете дестилираната вода в съда от 5 галона и изчакайте докато заври
 3. Сложете вътре 1 чаша от разбърканата смес и махнете капака. Оставете да ври 10 минути.
 4. Изключете печката. Изстържете страните на тенджерата с шпатулата и разбъркайте добре сместа. Сложете отново капака.
 5. Оставете съда затворен за 12 часа. След това включете котлона на най-силна степен за 20 минути.
 6. Изключете печката. Прецедете течността, като я прехвърлите в тенджерата от 3 галона. След това почистете цедката и тенджерата от 5 галона. След това прецедете още веднъж течността, като я върнете обратно във вече почистената тенджера от 5 галона. (Двойно филтриране)
 7. Веднага след това прелейте горещата течност в бутилките, като използвате фунията. Затегнете силно капачките. Оставете течността да изстине на стайна температура и след това опитайте отново да дозатегнете капачките.
 8. Охладете (Предполагам може да се използва хладилник, нищо не пише във формулата).  Есиак не съдържа консерванти и за това е възможно в бутилката да се образува мухъл. Ако се случи, изхвърлете я.
  ________________________________________

          Как се приема:

Загрейте 4 супени лъжици ( от 2 унции) дестилирана вода без натрий в тенджера от неръждаема стомана и 4 супени лъжици Essiac. Смесете и изпийте.
Вземете преди лягане на празен стомах, поне 2 часа след хранене.

Забележка: Разклатете добре бутилката преди употреба

______________

Оригинална рецепта на Есиак

Това е рецептата на Есиак, както и оригиналния файл, който ми беше даден от мой приятел от САЩ. Споменах ви за него в книгата.
Защо тази рецепта реално може да проработи? Никоя от тези съставки сама по себе си не може да излекува рак, но обърнете внимание, че тук се обръща огромно внимание на това да се използват неръждаеми съдове, също така съставките и самата течност не бива да имат допир до натрий. Ключова роля в тази формула има нагряване и охлаждане на съставките. Този тип на работа е популярен от дълбока древност, като огромна роля има в изработката на оръжия, закаляване на стомана и направата на стъкло. Също така той е силно почитан от алхимиците – те го наричат трансмутация на елементите. Заради всичко това смятам, че това е оригиналната формула на Есиак.

Самия аз нямах възможност да изпълня формулата, но за мен е по-важно да я споделя тук, защото има хора, които биха се възползвали. Всички съставки за нея могат да бъдат намерени в аптечната мрежа.
Дадох цялата информация, която имам напълно безвъзмезно и за това искам да помоля всеки, който изпълни формулата да се свърже с мен тук, като коментира или да ми пише в контактната форма и да сподели какъв е ефектът от нея. Ако сме попаднали на „философския камък“ на медицината, то той трябва да стигне до възможно най-много хора.

Това е за сега приятели. Ако смятате, че моята статия е полезна, моля коментирайте и споделяйте с възможно най-много хора.
До скоро и бъдете здрави!

Препоръчваме да прочетете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *