Алтернативна медицина, Блог

Лечение на рак с природни методи в 8 стъпки

Здравей читателю! През 1971 година американският президент Ричард Никсън обявява война на ракът и онкологичните болести. От онзи момент до сега, всяка година за изследване и лечение на рак се отделят над 10 милиарда долара. За всеки болен човек, както и за неговите близки и роднини не е тайна, че медицината е далече от откриване на лек срещу тази болест. Най-мощните оръжия на лекарите остават химиотерапията и лъчетерапията, които в много от случаите нанасят повече щети по тялото на болния, отколкото самия рак и дори да успеят да се справят за момента с болестта, те отслабват до такава степен организма, че ако туморът се образува повторно в близките няколко години, премахването му е изключително трудно и още по-тежко за организма на болния.


В крайна сметка всеки онкоболен е изправен пред дилемата, дали да рискува с медицинското лечение или с натуралните методи за лечение на рак. Аз винаги залагам на вторите. Това е, защото тяхната цел е да засилят имунните сили на организма или да „отровят“ раковите клетки, което ще помогне на добрите кръвни телца да изхвърлят лошите от организма. От другата страна химиотерапията промива и раковите и добрите клетки, като разчита на това да унищожи повече ракови, отколкото бели кръвни клетки за да може организма да създаде повече от вторите отколкото нови ракови. За съжаление това се случва доста рядко, защото тези клетки са заети да помогнат на организма да се съвземе от самата химиотерапия, както и на засегнатите от нея други органи.
Казах го в книгата, ще го кажа и тук – ако се колебаете, дали да се насочите към природните методи или химиотерапията, дайте шанс на природата. Опитайте и ако не получите облекчение до няколко седмици, винаги може да отидете на химио.
Лечението на рак с природни продукти не е слух, не е легенда и не е една история, която е прекалено хубава за да бъде истина. Има много хора, които са намерили спасение от него с природни рецепти. Може да прозвучи смело, но според мен повече хора са се излекували по холистичния метод, отколкото по медицинския.

Един от цялостните подходи за лечение на рак включва следните осем фактора:

 1. Правилно хранене и чиста вода.
 2. Детоксикация
 3. Изграждане на имунната система
 4. Кислородна терапия
 5. Природна химиотерапия
 6. Промени начинът си на живот: Добър сън, слънчева светлина и упражнения
 7. Положително отношение
 8. Духовно пречистване

 

Аз съм сигурен, че много хора, които прочетат стъпките ще си кажат „Абе какви са тези хипарски глупости? Какво пречистване? Хората с 10 милиарда на година не мога да излекуват рака, а вие ми говорите за билки и положително мислене“. На тези хора бих искал да кажа, че навярно за себе си са прави, но нека помислят върху следното – Не можеш да решиш даден проблем, ако имаш същата нагласа с която си го създал. Ракът се побеждава на два фронта – психически и физически. Много често ракът се появява, заради тревоги или депресия, които са породени от работното място или проблеми у дома. Ако това не бъде разрешено, дори да победите болестта благодарение на билките, тя пак ще се върне. Ще обясня това малко по-надолу, а колкото до милиардите….това е тема за по-дълъг разговор.

Да започнем със стъпките:

 1. Хранене

Правилното хранене и чистата вода са от критична важност за лечение на рака.
Нека всеки онкоболен е наясно, че през цялото време в неговото тяло се води война между добрите клетки и раковите такива. Раковите клетки имат в пъти повече вкусови рецептори от нормалните и се възпроизвеждат много по-бързо от тях. Вашата мисия е да накарате ракът да гладува за да може да бъде отслабен и вашия организъм да го изхвърли от тялото. Това е. За тази цел, трябва да разберете кога храните туморът и кога давате дажба на бойците, които застават на ваша страна.
В „Победи диагнозата“ давам доста подробна информация по тази тема, но ще повторя някои от нещата тук, защото са от критична важност. Раковите клетки обожават сладки неща и най-вече рафинираната захар. Докато се борите с болестта, тя не бива да се употребява във всекидневието. Другите храни, които трябва да избягвате са рафинираното брашно, транс-мазнините, млечните и преработените храни, както и хлорът, който се съдържа в чешмяната вода. Забравяте за всякакъв вид fast-food, Макдонълдс, соди, газирани напитки и най-общо всичко, което е интересно и вкусно за хапване и пиене.

С какво да се храните? Трябва да приемате всичко, което е богато на хранителни вещества, защото това ще подобри всички нива на лечебния процес, ще заздрави организма и ще му помогне да изхвърли раковите клетки. Всички растителни храни съдържат вещества, които подпомагат лечението. Билките, плодовете и зеленчуците имат свойства, които предпазват и инхибират разпространението на рак, като същевременно укрепват, почистват и възстановяват тялото. Това включва зеленолистни зеленчуци, кръстоцветни зеленчуци (броколи, карфиол, зеле и др.), морски зеленчуци, плодове (особено горски плодове и тъмно грозде със семена и кожи), чесън, джинджифил, куркума и зелен чай и много други. Трябва да спазвате диета, съдържаща органични растителни храни, защото те осигуряват слоеве от хранителна защита.
Концентрираните мазнини от ленено масло и зехтин могат да се използват без термална обработка, докато кокосовото масло може да се използва за готвене. Въпреки че тези здравословни масла, както и мазнините от пълнозърнести храни като авокадо, ядки и семена осигуряват есенциалните мастни киселини необходими за кислорода на клетките трябва да бъдат сведени до минимум (приблизително 15% от диетата), тъй като мазнините забавят храносмилането и големи количества от тях могат да ускорят растежа на тумора. След като ракът се стабилизира и овладее, това ограничение може да бъде облекчено или премахнато.
Животинския протеин (месото) трябва да се елиминира ако това е възможно. Разбира се всеки човек е различен и ако по една или друга причина консумацията на месо е необходима,  тя трябва да бъде сведена до малки количества. Постарайте се да си набавите истинско месо с възможно най-малко добавки и химия в него. Нека да бъде пилешко или в краен случай телешко, но в никакъв случай да не е тлъсто. Може да се храните и с риба, като препоръчвам сьомга или речна такава. Полезно е да знаете, че фасулът и бобовите растения са отличен източник на фибри и много важни хранителни вещества и могат да се консумират сравнително често, но в умерено количество.
А какво може да използвате за подсладител? Най-добрия заместител на захарта е медът – може да го използвате, но не в прекалено големи количества. Също така не купувайте мед от най-близкия магазин, а се постарайте да намерите 100% натурален. Най-сигурния начин да се сдобиете с такъв е да потърсите от производител. Също така може да си позволявате и по малко кленов сироп.
Относно водата – избягвайте хлорираната. Най-добрия вариант за вас е да пиете изворна вода – от онази, която има по старите селски чешми и не е опетнена от съвременната водопроводна мрежа. В краен случай поне бъдете сигурни, че водата, която употребявате не минава през водопровода и не съдържа хлор в себе си.

Стремете се към следното нещо, храната която поемате да бъде 80% сурова. Това ще помогне на вашия организъм да се алкализира, а алкализирания организъм не позволява на раковите клетки да се размножават, а това от своя страна ще помогне на вашите нормални клетки да победят и изхвърлят раковите. Алкалната среда в организма създава и ензими, които подпомагат всички други видове лечебни процеси. Позволено е да приемате хранителни добавки, които съдържат храносмилателни ензими. По принцип те се пият преди хранене, защото така организмът ги абсорбира най-добре. Те също биха помогнали за лечението. Попитайте в аптеките за такива.

 1. Детоксикация

Знам, че когато чуят тази дума, много от вас си представят младо момиче, облечено в спортни дрехи, което държи странно изглеждащ термос и говори за нещо използвайки чуждици или прекалено много модерни думи и като цяло, това което казва не ви засяга. Това и мен отказа от фитнеса. Само, че този път детоксикацията е нещо много важно и ще прибегнем към нея.
Детоксикация означава пречистване на организма от всички видове вредни вещества, които се намират в него. Ефективното излекуване изисква отстраняване на натрупаните токсини и метаболитни отпадъци. Имайте в предвид, че най-много токсини се намират в черния дроб, дебелото черво и бъбреците. Има много ефективни формули и процедури за почистване на тези органи, които могат да бъдат намерени в магазините за здравословни храни и добавки или в интернет. Също така може да потърсите и съвет от фитнес инструктор или билкар.
Освен, че трябва да избягвате приемането на токсични и вредни храни, както обсъдихме в горната точка, така и се налага да помогнете на своя организъм да изхвърли вредните организми, които вече се намират в тялото. Това може да стане и чрез спортуване, посещаване на масажи, сауна, здравословни зеленчукови фрешове и всичко друго, което може да подобри кръвообращението и да стимулира имунната система.
Токсините могат да се освободят и чрез гладуване, но ако имате в себе си действаща онкологична болест, това не е вашия метод – вие трябва да се храните! Но е добър метод, ако желаете да направите превенция срещу рак. Колкото и неприятно да звучи, може да се прибегне и до клизми с кафе. Те предотвратяват повторното усвояване на токсините, прочистват кръвта и черния дроб. Но преди да пристъпите към тази стъпка, трябва да се консултирате със своя лекар.

 1. Имунната система

Имунната система е естествената защита на тялото ни срещу вредни вещества и анормално развитие на клетките. Всяка клетка в тялото може да мутира в отговор на негативни стресови фактори, но здравата имунна система ще спре нейния растеж и ще ни защити от неконтролируемо злокачествено заболяване. Има различни групи бели кръвни клетки, които притежават вродена интелигентност за лечение. Техните функции включват идентифициране, атакуване, унищожаване и накрая премахване на анормални клетки през лимфната система на тялото и органите за елиминиране. Стратегиите за укрепване и изграждане на тази естествена защита за предотвратяване или лечение на рак включват диета богата на храни с много хранителни вещества в тях и различни видове добавки от същия тип. Екстрактът от гъбата Хлорела, алое-вера и бял трън са само някои от многото добавки, които подсилват естествената защита на организма.

 

 1. Кислород

Колкото повече токсини има в тялото, толкова по-малко кислород се доставя до клетките. Кислородният глад на клетъчно ниво води до много заболявания; всъщност е безспорен факт, че раковите клетки престават да растат, когато кръвта и тъканите са достатъчно наситени с кислород. Има много начини да направите това и един от тях е силно алкална диета (80% сурова, както обсъдихме в точка 1). Това повишава вътрешното PH на тялото, което подобрява преноса на кислород до клетките. Редовните упражнения, дълбокото дишане и адекватната консумация на чиста вода (изворна) са други прости методи за увеличаване на усвояването на кислород. Озонът, който е активиран кислород, може да се използва терапевтично у дома чрез пиене на озонирана вода и използване на озонови сауни. Болниците в Мексико, Европа и Малайзия прилагат интравенозни инфузии на озон с голям успех. В САЩ също има клиники; те обаче действат под заплаха от репресии от страна на Американската Здравна Организация и конфискация на озоново оборудване.

 

 1. Природна химиотерапия

Знаете ли, че има природна химиотерапия? Тя може да постигне ефектът на медицинската, но без да убива и добрите клетки в организма. Тази точка заслужава самостоятелна статия и в момента работя над нея, но тук ще ви запозная базово с този тип химиотерапия.
Има много естествени, нетоксични химиотерапии, които пряко или косвено убиват злокачествени заболявания. Нито едно от тях обаче не е самостоятелно лечение и трябва да се разглежда като един компонент на цялостен протокол. Амигдалин, известен също като лаетрил или витамин В17, селективно се насочва и унищожава раковите клетки, докато здравите клетки остават невредими. Веществото се среща натурално в много растителни храни, включително ябълкови семена, горчиви бадеми и кайсиеви костилки, а също така може да се получи чрез перорални добавки или да се прилага интравенозно. Четири десетилетия клинични доказателства и казуси свидетелстват за неговата ефикасност. Добавки могат да бъдат намерени онлайн а много болници в Европа и Мексико прилагат интравенозен лаетрил; обаче Американската Здравна Организация счита тази терапия за незаконна в щатите. Други лечения, които индиректно убиват раковите клетки включват масло от черен дроб на акула, хрущял на акула и мелатонин, всички от които прекъсват кръвоснабдяването на туморите.

 1. Променете начинът си на живот

Дълбокият, спокоен сън е важна част от ефективната лечебна стратегия. По време на сън телата ни преминават през процесите на възстановяване, детоксикация и лечение. Черният дроб работи по време на най-дълбокото ниво на сън (делта нивото) за да разгради и елиминира канцерогените. Освен това сънят в пълна тъмнина допринася за здравословните нива на мелатонин, хормон, секретиран от епифизата, който насърчава спокоен сън. Яденето три часа преди сън, особено протеин, трябва да се избягва тъй като това пренасочва лечебните усилия на организма към храносмилането. Стойността на адекватния сън не трябва да се пренебрегва, защото без него нашите лечебни усилия ще бъдат компрометирани.
Редовните упражнения ускоряват елиминирането на токсините и са необходими за поддържане на организма с кислород и за подобряване на лимфната функция, като същевременно се изгражда имунитет. Тези терапевтични ползи могат да бъдат постигнати чрез умерено упражнение поне три пъти седмично и постепенно увеличаване на продължителността и/или интензивността с достигане на нови прагове.
Тялото ще се излекува сравнително лесно, когато му се даде необходимото. Но емоционалния и душевен аспект на пречистването е трудната част.
Има няколко причини за появата на рак, като основните две са вредната работна среда (миньорство, химия и т.н.) и емоционални проблеми, които са голяма част от причинителите на рак. Това може да е рак породен от депресия, от проблемни отношения в семейството или работната среда. Ако причината за вашия рак е работната среда, то тогава е лесно, защото може да смените своето работно място, но „ако вечер се прибирате или спите при своя рак“, то тогава да бъдете положителни е доста сложно. Въпреки това нямате избор и ако искате да се излекувате трябва да вземете необходимите мерки, дори това да означава да правите трудни избори. С няколко думи – ако не премахнете от животът си причината, която ви е докарала болестта, то тя или няма да се махне от тялото ви или ще се върне отново. Това е горчивата истина и повярвайте ми, казвам всичко това от опит.

 1. Бъдете позитивни

Всеки човек има силата да контролира собствените си мисли и нагласи, като по този начин създава своята реалност. Древната философия би възприела диагнозата рак като необходимо събитие, променящо живота и/или възможност за промяна на живота.
Много добре знам, колко е трудно да бъдеш позитивен след, като си посетил какъвто и да било лекар в България, а още по-малко ако той е онколог. Самите те със своето отношение могат да докарат всеки пациент до депресия и липсата на каквото и да било желание за живот. Те могат да настояват да отидете на химио или лъчетерапия, могат в прав текст да ви кажат, че ще умрете или, че сте обречени. Това, което трябва да направите е да не им повярвате, а ако решите, че нарушават вашите права, просто да им вдигнете един хубав скандал за да видят какво е от другата страна.
Например на майка ми и бяха дали година живот…..преди повече от 10 години. От тогава тя надживя няколко свои лекари, като не е стъпвала в зала за химио или лъчетерапия. Тя спазва много голяма част от стъпките, които обсъждаме в тази статия и всичко е наред.
Запомнете, че ракът не е присъда а знак, че нещо в животът ви не е както трябва. Много често той може да бъде излекуван, но във всички случаи, може да бъде контролиран и овладян, като болния влиза в една продължителна битка за надмощие през която просто трябва да спазва своята диета и да живее предимно здравословно. Това може да продължи без никакви проблеми 10 или дори 20 години и ако всичко е както трябва, накрая ракът си отива.

 1. Духовно пречистване

Духовността е третият аспект на холистичната парадигма и се отнася до нашето чувство за мир. Тя включва уреждане на неразрешени конфликти, прощаване и молба за прошка, освобождаване на токсични емоции като гняв, огорчение, омраза, негодувание, съжаление и страх, като същевременно прегръща способността ни за любов, състрадание и радост. Духовното прочистване е процес, който може да бъде постигнат чрез различни средства, включително медитация, утвърждения, визуализация и/или молитва.
Тези стратегии трябва да бъдат възприети от болния, като постоянни промени в начина на живот. Могат да се очакват случайни отклонения, но човек трябва да се опита да не губи фокус. Въпреки че понякога може да е трудно да останете верни на холистичния протокол, ползите от него пред стандартните лечения са неограничени. Освен това режимът става все по-полезен, след като лечението започне и се постигнат очаквани резултати. Холистичният протокол създава физическа, емоционална и духовна среда, която просто няма да поддържа рака.

Това е за сега приятели. Вземете под внимание следното нещо. Когато започнете въпросната диета би трябвало вие или вашия близък, който я прави да почувства облекчение в рамките на седмица или две.
Следете блогът за повече полезна информация и интересни събития и новини. Също така коментирайте, ще се радвам да науча малко повече за това как върви лечението или как сте преборили страшната диагноза.

Ще се видим скоро!
Лов Лейс

Препоръчваме да прочетете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *