Алтернативна медицина, Блог, Рецепти

Как спасих котката си от кървящ тумор

Здравейте!

Искам да споделя за това как спасих домашния си любимец от вече кървящ тумор.
Става въпрос за коте, турска персийка доколкото помня, но породата не е от значение, защото никой не иска да губи любимо същество без значение дали е чистокръвно или мъниче взето от контейнерите,  Ако обичаш животните загубата е равносилна на това да си отиде добър приятел.
През целия си живот имах любимци около себе си и в момента съм горд собственик на три котки. Знам, че животните алармират, когато нещо не е добре с тях и това коте, започна да подмокря обувките ни известно време преди да напипаме подуване. Разбира се тогава игнорирахме този знак, защото самата котка е доста своенравна и много често ревнува от другите или просто не е ок, че някой иска да я пипне – правила е това и друг път, но никога в продължение на седмици. И в крайна сметка един ден съпругата ми я вдигна и напипа бучка. Заведохме я на ветеринар и там ни казаха, че може да е просто мастно топче и трябва да го наблюдаваме известно време.
Преди няколко години загубих коте, което също направи такъв тумор. Това беше ужасно преживяване, защото помня животинчето още от дете и реално пораснахме заедно.  Когато то се разболя беше на около 16 години. Туморът при него растеше бавно, но безкомпромисно и след като стана колкото орех се спука, след което започна да пробива навътре… В крайна сметка чакахме повече от необходимото преди да преспим животното, защото кой по-дяволите ще се събуди някоя сутрин и ще си каже – да днес ще приспя котката – просто се надявахме на някакво чудо и, че ракът по някаква причина ще спре. Сега това се повтаряше и с другата ми котка.

Попитах ветеринаря защо се случва така, че второ животно се разболява от рак, а дори нямам японска ядрена централа у дома и той ми отговори, че вече ще е така – все по-често и хората и животните ще се разболяват от рак в края на живота си.
Както и очаквахме мастната топка на котето се оказа тумор, но за разлика от този на първото коте за което споменах, този растеше много бързо. Веднага заведохме животното при ветеринаря с идеята за операция, но след подробен преглед той отказа, защото при напипване вече се усещаха няколко допълнителни малки топки и котката е на около 14 години – според него нямаше шанс да преживее операцията. Каза ми да я оставя да поживее колкото и е писано и да я върна за да я приспят, когато преценя. Да, ама аз не исках да губя животното точно от рак, защото не е честно в 21 век хора и животни да умират от това. Заведох котето за второ мнение на още няколко места и от там ми потвърдиха, че няма шанс и нищо не може да се направи, защото има прекалено много тумори и е възрастно. За разлика от ветеринарите аз отказвах да се примиря със състоянието му.

Следващите дни започнах да му давам вода със сода Бикарбонат и мляко в което слагах чаена лъжичка вода от магданоз и 2 капки есенция от бял пелин. Дори като здраво, това коте беше претенция за храната която му дават, а сега буквално отказваше да опита от кулинарното ми творчество. Реално, ако става въпрос за куче, няма да има никакъв проблем да се извърши подобно лечение с по-високи дози от магданоза и пелина, но котките са много по-придирчиви, когато става въпрос за храна.

За около месец туморът порасна и тя махна козината около него и една сутрин видяхме, че вече има кръв на мястото където е лежала. Тогава започнах всеки ден да си блъскам главата за да измисля как може да се излекува рак на животно. Ако е човек можеш да му обясниш златния принцип, да му кажеш какво да яде, да не яде, какви билки да вземе и да го оставиш да се бори, но при животните е различно, самите те са устроени различно и по ирония няма как да дадеш „котешка стъпка“ на котка… До няколко дни котето отпадна и това, което правеше предимно е само да лежи и да ближе раната. Всичко се развиваше много по-бързо отколкото с първото коте и знаех, че ако не намеря решение ще трябва да го преспим до седмица или две. Аз бях преровил интернет за лечения които да работят при рак на котки, но всичко на което попадах бяха само хирургически операции, химио, лъчетерапия или чудодейни коктейли, които бяха заринати от негативни коментари на потребителите, които са ги използвали. Прехвърлих се в различни интернет търсачки и накрая попаднах на странно изглеждащ сайт, който обясняваше как да се излекуват и хора и животни от рак по алтернативни методи – за хората знам, мога да напиша книга 🙂 но това, което пишеха за животните бе трудно приложимо. Обаче аз бях отчаян и за това просто им писах във формата за контакт с молба за телефонен номер, като им обясних пред какво съм изправен. Неочаквано след няколко часа ми отговориха и се свързах с тях по телефона. Когато отново повторих за какво става въпрос човекът отсреща каза, че ще ми помогне, защото е излекувал такова коте.

РЕЦЕПТА:

 

   Поставете пресен магданоз върху някаква хартия за да може котката да легне върху него.

   Факт: 10 минути след като направих това тя отиде върху магданоза, изяде няколко стъкчета и легна отгоре. Котето продължи да лежи там следващите две седмици. Сменяйте магданоза когато изсъхне, защото трябва да е пресен. Хартията е за да следите кога туморът кърви и кога не, но това се вижда навсякъде, където лежи.

   Започнете да мажете раната по минимум два пъти на ден с рициново масло.

   Факт: Рициновото масло лекува рак и се използва в хранителните режими и в комбинация с различни билки. като действа по същия начин при животните. Кървенето спря напълно след 3 дни от започване на мазането и котето взе да го приема орално, като се ближе.

   Започнете да го храните с кокосово масло.

   Факт: Нещо което не знаех – кокосовото масло е мощен убиец на ракови клетки при животните. Как го давах на котето? Запържвах пилешко или свинско месо с кокосово масло и то нямаше нищо против.

   Слагайте куркума в млякото.

   Факт: Вечер наливам малко мляко в една купичка и слагам куркума, колкото да го оцвети, но да не го направи гадно за пиене. Това, което ми продиктува човекът по телефона бе 1/16 супена лъжица, но няма как да го изчисля и за това приемам, че ако не го пие, значи е сложено много.  Ако има как намерете истинско прясно мляко, но за съжаление аз не успях и за това използвам купешко.

   Спрете котешките храни.

   Факт: Както човешката храна така и животинската е пълна с кенцерогени, които водят до рак. Според това, което ми каза холистичния лекар, в техните паучове и добавки се слагат много вещества, които ги карат да ядат лакомо и да молят за още от нея, като това действа на психиката на стопаните, защото когато видят колко щастлива е котката те ще купуват още от същото. Животното трябва да се храни с възможно най-чиста храна и каквото количество иска от нея, защото трябва да има сили да се пребори с болестта. Ако имате възможност давайте му и сьомга.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ И РЕЗУЛТАТ

От както започнах да правя рецептата мина около месец. Ето какво наблюдавах през цялото това време.
На втория ден в който му дадох месо изпържено в кокосово масло и мляко с куркума то изяде и изпи почти всичко. След това прекара почти 24 часа в стабилен и непробуден сън. През следващите дни времето през което не спеше прекарваше върху магданоза, а понякога спеше и върху него. Както писах по-горе, скоро след това туморът спря да кърви и заедно с това котката започна да се подобрява. Може да прецените за състоянието на животното, като наблюдавате как се държи. Възпалението на моята изчезна за около седмица, като едновременно с това, тя си върна състоянието от преди да се разболее. Сега е същото досадно коте и отново иска да се гушка, скача от едно място на друго и се разпъва, като с нищо не показва раната да и пречи на физическите дейности или да я тревожи по някакъв начин. В момента съм постлал магданоз, но тя вече не ляга върху него, също така започна да се мръщи на готварските ми ексцесии и не желае да пие повече от куркумата, докато не отказва чисто мляко. Мога да потвърдя, че котката се държи точно както преди да се разболее – активна е, глези се, събаря някакви неща и минава през клавиатурата, докато пиша тази статия.
Преди да публикувам рецептата исках да минем през ветеринаря, като това се случи вчера и той потвърди, че раната не е възпалена, но въпреки това ние няма да спрем да я мажем. Реално, с доктора прекарахме 5 минути в преглед и 15 в това да си записва нещата, които пиша тук. Котето все още има рана, но най-важното е, че вече не е възпалена и ракът е спрял да я „дълбае“. Битката още не е приключила, но резултатът е силно в наша полза.

Да обощим: ако вашето животинче има достатъчно сили за да укрепи организма си, то ще победи рака. Тези сили ще дойдат от правилната комбинация между противовъзпалителни средства ( кокоса, куркумата и магданоза) и силната храна. До голяма степен това правило важи и за хората.

Аз ще публикувам новости, когато има такива. Също така ще се радвам на коментари на хора, които са успели да излекуват своите домашни любимци или са изпълнили тази рецепта.

Ще се видим скоро!
Лов Лейс

Препоръчваме да прочетете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *