Алтернативна медицина, Блог, Рецепти

Билката „Змийска хурка“ – Рецепти и всичко, което трябва да знаете

Изображение "Agri.bg"

Здравейте!
Винаги съм твърдял, че природата е създала решение на всеки проблем, който ние хората можем да сътворим. Същото важи и за болестите – тя има лечение на всяка една болест от която можем да се оплачем.
Някои от тези лечения са доста универсални, какъвто е случаят с билката, която носи наименованието Змийска хурка.

Университелността на змийска хурка се състои в това, че тя буквално лекува куп болести и здравословни неразположения. Тя е мощно оръжие срещу язви, вътрешни и външни хемороиди, подагра, миома, кисти, псориазис, шипове, гастрит, камъни в жлъчката, камъни в бъбреците, помага успешно и срещу нощно напикаване. Билката може да се използва и като противовъзпалително средство, както и като обезболяващо. Но най-голямата сила на тази билка е, че може да се използва за лечението на всякакъв вид рак. По някаква причина, която не е особено ясна за мен, много хора, които я предлагат избягват да споменат точно тази и способност.
Змийската хурка (лат. Arum maculatum) е известна още, като Змийски лапад, Змиярник, Козлет, Остреличе, Циганско грозде и със сигурност още доста имена за които не съм чувал. Самото растение е с дълго стъбло, наподобяващо царевичен кочан, има остри листа с черни пъпчици по тях, а плодовете са с много специфична продълговата форма, които в началото са зелени, а когато узреят червени. Като цяло разгледайте снимките, които прикачвам, защото е трудно да се опише.
За първи път чух за тази билка и нейната лечебна способност, когато пътувах за светилището в Крибул. Разказът за това може да прочетете в книгата ми – „Победи диагнозата„. Там се запознах с хора, които буквално са се излекували от рак, благодарение на змийската хурка. Един от тези хора бе жрицата на светилището, която ми сподели, че е имала рак на черния дроб и лекарите са и казали, че няма шанс за възстановяване, защото е прекалено възрастна и в прекалено тежко състояние. Започнала е да пие билката и за доста кратък период от време се възстановява напълно. Когато я попитах от колко време я приема, тя ми отговори – сигурно са станали десетина години. Повярвайте ми, по нищо не личи тази жена да има какъвто и да било здравословен проблем.
Наскоро разговарях и с друг човек, който се е спасил благодарение на Змийска хурка. Чух въпросния да обяснява по телефона на своята съпруга как трябва да качи всички лекарствата, които пие до момента във фейсбук, за да може някой в нужда да ги вземе. Когато затвори телефона, друг слушател около нас попита за какви лекарства става въпрос и той му отговори, че са за ракови заболявания. В този момент се получи една неловка тишина, която винаги е фактор след изричането на тази болест. След малко, аз не се сдържах и се приблих до него, като тихо му казах, че знам няколко полезни рецепти и ако иска мога да му ги кажа и ако не му помогнат то със сигурност няма да му навредят. Той ме погледна и с усмивка попита – „Знаеш ли, че когато миналата седмица жена ми публикува във фейсбук, че борбата с рака е свършила, всички започнаха да и изказват съболезнования“. Замислих се, че аз също съм виждал подобни публикации и винаги съм си мислел най-лошото. Отговорих му, че щом е така, той ще диктува, а аз ще записвам.
Оказа се, че човекът е имал мозъчен тумор с множество разсейки. Трябвало е да бъде опериран в най-кратък срок, но лекарите са препоръчали това да се случи в Турция. Семейството му започнало да събира пари, но не е успяло да се справи със задачата и освен това ракът се е развил прекалено бързо и състоянието му се влошило за кратък период от време. Започнал е да пие множество лекарства, но нищо не помагало. Също така ми сподели, че накрая е прекарвал дните си на легло и не помни голяма част от тях. За щастие, колежка на неговата съпруга е говорила с билкар за техния проблем и той препоръчал да започне да взима змийска хурка. Жената е послушала съвета и е започнала да му дава по три пъти на ден – сутрин, обед и вечер. Болния ми сподели, че само след няколко дни е започнал да идва на себе си и много скоро след това дори станал на крака. За няколко месеца върнал старият си начин на живот. Само седмица преди да проведем този разговор той е бил на изследвания, които са установили, че ракът го няма или както са се изразили лекарите преди той да ги притисне, изследванията са неясни. Само, че той ми сподели, че повече няма да стъпи в болница и ще продължи да пие билката още дълго време. За мен беше истинско удоволствие да чуя тази история и по този начин да получа още едно доказателство, че природата лекува рак.
За растението Змийска хурка се споменава дори в библията. Когато Моисей се изправя пред фараонът, той има свой съмишленик, който носи името Аарон. Моисей дава на Аарон жезъл с който може да убива, да лекува, да призовава природните стихии или да ги укротява. Според преданието вътре в жезъла имало истинска отровна змия, а той бил направен от ствола на растението „Змиярник“. Заради тази притча в Германия змийската хурка е известна само с наименованието си – „Aronstab“.

  Къде се намира и коя Змийска хурка е подходяща за мен?

Лично аз, когато стане въпрос за тази билка препоръчвам да се вземе от родопите и в частност от светилището „Скрибина“, но това не е задължително. Освен това, търсенето при тях последната година е доста голямо и често нямат в наличност. За това, ето какво е нужно да знаете и с какво задължително трябва да се съобразите, когато става въпрос за билката;

– Змийска хурка расте в планините до около 2 000 метра надморска височина. Тя може да бъде намерена в сенчести места или гористи местности. Най-лечебна е, когато е прясно извадена от земята.

– Растението бива два типа; мъжка и женска. Мъжете трябва да пият Женската билка, а Жените трябва да пият Мъжката билка. Това правило е задължително! При мъжката билка самата грудка е по-продълговата, а при женската е по-закръглена. Чувал съм, че има билкари, които казват, че кой каква билка ще пие не е от значение така, че ако попаднете на такива по-добре затворете телефона или си тръгнете и опитайте другаде.

– Грудките се вадят през есента и пролетта и ако решите сами да се заемете с намирането им, трябва да се съобразите с това. Но лично аз ви препоръчвам да се обърнете към билкар за това, защото в България има хора, които ги отглеждат в природни условия целогодишно и ще могат да ви снабдят по което и време да имате нужда от тях.

  Рецепти за приемане на Змийска хурка

Великия швейцарски лекар и алхимик Парацелз го е казал, „В дозата е лекарството, в дозата е отровата“.
Когато прибягвате до Змийска хурка трябва да сте наясно, че тя е силно отровна. Не само грудката от която имате нужда, а цялото растение от коренът до плодовете – всичко това е силно отровно. Но това не бива да ви плаши, а точно напротив, защото тази токсичност лекува всичко, което описах в началото и както много от вас са чували, отровата в малки дози е лекарство. Не забравяйте, че в змийската противоотрова има отрова от самата змия, която ви е ухапала, а в антивирусните ваксини, има части от вируса, от който трябва да се пазим. Но въпреки своята отрова, всичко в Змийската хурка се използва за една или друга цел; от листата се прави тинктура, която лекува гласни струни, от стъблото правят кремове против бръчки, а плодовете и стъблото служат за външно лечение на кожни заболявания.
Щом говорим за рак, спокойно може да кажем, че Змийската хурка е природна химиотерапия, защото отровата от билката измива всички мутирали клетки от тялото, но не прави така с добрите и освен това не наранява органите, както прави медицинската химиотерапия и за това нашето тяло може много по-бързо да възпроизведе още червени и бели кръвни телца, които успешно да преборят останалите мутирали такива. Ето в това се крие тайната на лечението и на бързото възстановяване на всеки болен.

 Рецепта 1

Когато вземете грудката в ръце я измийте добре под течаща вода. След това я обелете с нож и ще види самата сърцевина, която прилича малко на джинджифил. Срежете малка част от сърцевината, не по-голяма от малко зрънце царевичка, сложете го в парченце хляб и го глътнете с помощта на вода.
Препоръчвам ви преди първия прием на билката да освободите денят си, защото на всеки човек приемът действа различно. Възможно е всичко да бъде наред и да не усетите нищо след самия прием, но е напълно възможно да ви прилошее, кръвното ви да се вдигне или да падне или да получите друго неразположение.
За това, за по-сигурно освободете денят си – не шофирайте, не работете с опасни уреди или машини, останете си вкъщи и ако трябва прекарайте денят в леглото.
Ако този начин на прием не е подходящ за вас, опитайте втората рецепта.

Пие се по следния начин
  Задължително след хранене

– Пиете 5 дни (сами преценете дали да бъде само сутрин или сутрин и вечер)
– Почивате 10 дни

Правете това в продължение на 6 месеца. Ако се чувствате добре няма проблем да продължите дори цяла година.

Запомнете: Не дъвчете билката! Не дъвчете билката, докато е с хляба! Не дъвчете билката по никакъв начин и под никакъв предлог.  Целта е това парченце Змийска хурка да бъде погълнато.
Ако сдъвчете билката, устата ви ще изтръпне и е възможно да направите алергична реакция, тогава непременно посетете лекар.
Поне първата седмица в която приемате Змийска хурка не употребявайте алкохол. Ако решите да започнете след това, не употребявайте твърд алкохол.
Има много хора, които трудно приемат лекарства и за това го правят с помощта на кисело мляко, защото така им е по-лесно да го преглътнат. По-добре не правете това заедно с Змийска хурка. Млякото се използва и като противоотрова, а както споменахме тази билка е силно токсична – възможно е да се получи химична реакция.

Рецепта 2

Настържете една чаена лъжичка от грудката.
Залейте с 500 мл вода. (препоръчвам изворна или пречистена)
Нека кисне минимум 8 часа.
Приема се след хранене: Изпийте 50 грама сутринта и  50 грама вечерта.
Прави се 5 дни, след това се почиват 10.

  Рецепта 3

Намерете 1 кг истински мед.
Изчистете 10 грудки и ги нарежете на малки, колкото царевични зрънца парчета.
След това залейте нарязаните грудки с меда и размесете всички много добре.
Нека престои 3 дни.
  Приема се след хранене: Приемът е по една супена лъжица три пъти на ден. (Яжте само от медът, но не и от грудките).
След като направите една доза, трябва да починете месец, след което може да повторите.

  Как да съхраняваме Змийската хурка
Има няколко начина по които можем да съхраняваме растението. Добрата новина е, че то е издържливо и не особено претенциозно.

Най-добрия вариант е да вземете грудката, която ще използвате, а останалите да сложите в почва и някъде на хладно място, като по този начин ще ги запазите силни.
Ако желаете, може да ги сложите в торбичка и да стоят в хладилника.
Третия вариант е да нарежете всичко на малки готови за употреба парчета и да ги затворите в буркан пълен със силен спирт или чиста ракия.

Смятам, че това е най-важното, което мога да споделя с вас приятели! Ако имате опит с билката или вече сте я използвали ще се радвам да чуя вашето мнение за ползите от нея. Може да го споделите в коментарите за да бъде полезно за всички.
Ако смятате, че статията е полезна и трябва да стигне до повече хора ще бъда благодарен ако я споделите с повече хора.

До скоро и бъдете здрави!

Изображение "Agri.bg"

Изображение „Agri.bg“

 

Изображение "Agri.bg"

Изображение „Agri.bg“

Препоръчваме да прочетете

8 thoughts on “Билката „Змийска хурка“ – Рецепти и всичко, което трябва да знаете

 1. Дони каза:

  Здравейте,от 12 дни пия сутрин и вечер змийска хурка както е описано малко парченце колкото леща.Тази сутрин се събудих с разтройство.За един час четири пъти ходих в тоалетната.По принцип съм с много гаден колит и съм с чести възпаления.Разтройството според вас от билката ли е?Пишеше че трябва да я пия 20дни но днес я спрях.

  1. Лов Лейс каза:

   Здравейте! По принцип билката действа силно противовъзпалително и подобно изчистване на организма е напълно възможно. Най-добре починете от нея няколко дни и опитайте отново. Ако състоянието се повтори, по-добре потърсете друго решение за колита. Друг вариант е да промените начинът на прием – може да опитате да пиете само сутрин в продължение на 3 дни и да почивате 6.

 2. Теди каза:

  Преди 5год.разбрах за първи път за тази билка.Препоръчаха ми я за колит, гастрит и хемороиди.Да хемороидите си отидоха ,но колита и гастрита си ги имам и съм от години само на супички.Може ли да ми кажете каква е схемата за тези заболявания.Тогаеа помня че пих 7 дни , имаше почивка и отново 7 дни.Въобще колко често може да се приема тази билка?

  1. Лов Лейс каза:

   Здравейте!
   Базовия прием на билката е да се взима 5 дни и да се почива 10, като тази схема може да продължи до 6 месеца, а ако тя не причинява странични ефекти, може да продължите и до 12 месеца.
   Доколкото знам обаче за гастрит трябва да се приема сутрин и вечер, като отново се пие 5 дни и се почива 10 дни и това да продължи до решаване на проблема. Имайте предвид, че трябва да използвате пресен корен от Змийска хурка. По принцип сухите или закупените от аптечната мрежа нямат желания ефект.

 3. Марина каза:

  Здравейте, опитах се да използвам линка към групата, но за жалост пише ,че е премахната. Има ли друг начин да се свържа и поръчам билката от сигурен добро качество билка?

  1. Лов Лейс каза:

   Здравейте! Страничката, която съм посочил горе все още е активна. Много странно, че не се отваря при Вас.
   Опитайте отново: https://www.facebook.com/arummaculatumbg
   Ако не се получава, опитайте да се свържете с тях през Email: arummaculatumbg@gmail.com или на този телефон.
   088 724 3487

 4. Катя каза:

  Здр каде да намеря билките благодаря ви.

  1. Лов Лейс каза:

   Здравейте!
   От тази фейсбук страница може да си поръчате качествено отгледана билка. Използвал съм ги:
   https://www.facebook.com/arummaculatumbg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *